Pla de reestructuració concursal

Reestructuren empreses en crisi assegurant-ne la viabilitat econòmica i la protecció davant accions de reintegració concursal

Pla de reestructuració concursal

Un pla de reestructuració concursal és un instrument preconcursal adreçat a empreses amb dificultats financeres que pretén promoure la reestructuració en una fase primerenca de la crisi, fins i tot quan es detecten indicis de probabilitat d'insolvència.

A més, els plans de reestructuració substitueixen els  acords de refinançament i els acords extrajudicials de pagament, permetent la protecció contra les accions de reintegració concursal i establint un termini de protecció de tres mesos, prorrogable per tres mesos més, quan ho sol·licitin o aprovin els creditors que representin més del 50% del passiu afectat.

L'objectiu fonamental dels plans de reestructuració concursal és dotar a l'empresa de viabilitat econòmica, evitant propostes merament formals que retardin la liquidació i generin frustració entre els creditors. Busca reestructurar l'empresa en una fase primerenca de crisi, fins i tot davant d'indicis de probabilitat d'insolvència, per garantir el compliment de les obligacions a curt termini i evitar posteriors incompliments.

Compta amb la presència de professionals amb experiència en disciplines del dret, economia vinculada a l'activitat empresarial, mercats financers, administració d'empreses i enginyeria industrial, entre d'altres. La inclusió de diversos perfils qualificats busca enriquir l'elaboració del pla, garantint una visió integral i especialitzada que contribueixi a la viabilitat econòmica de l'empresa en crisi.

Es pot iniciar la comunicació de l'inici de negociacions per arribar a un  pla de reestructuració des que el deutor es trobi en probabilitat d'insolvència, insolvència imminent o insolvència actual, tal com s'estableix en els fragments.

Aquesta comunicació ha de tenir un contingut detallat i atorga un termini de protecció de tres mesos, prorrogable per tres mesos més, amb l'aprovació dels creditors que representin més del 50% del passiu afectat pel possible pla de reestructuració.

El pla de reestructuració proposat s'ha de comunicar individualment als creditors afectats, ja sigui per correu postal, via electrònica o mitjançant anunci a la pàgina web de la societat.

La diferència fonamental amb els acords de refinançament o els acords extrajudicials de pagament és que els plans de reestructuració busquen una reestructuració més primerenca, fins i tot davant d'indicis de probabilitat d'insolvència, mentre que els acords anteriors requerien que la insolvència fos imminent. A més, els plans de reestructuració tenen un enfocament més integral i busquen la viabilitat econòmica de l'empresa, evitant propostes merament formals.

Els plans de reestructuració contra les accions de reintegració concursal estableixen mesures de protecció contra les accions de reintegració concursal, com ara la protecció dels actes i de les operacions necessàries per a l'èxit de la negociació amb els creditors, el finançament interí i el nou finançament, i els actes necessaris per a l'execució del pla. Aquestes mesures varien en duresa en funció del suport del finançament, amb un llindar del 51% per evitar el reemborsament per mers perjudicis.

 

 

REBI

REBI EL BULLETI NOTICIES DE ACTUALITZADES

Si voleu mantenir-se informat de l'actualitat jurídica no dubti en subscriure al nostre butlletí de notícies.

Subscriure